PPL UA

Міжнародний семинар ЄЕК ООН щодо спрощення процедур торгівлі та транспорту

Повідомляємо, що з 26 по 28 квітня п.р. відбудеться XI Міжнародний семінар з питань спрощення процедур торгівлі та транспорту: «Цифрова трансформація мультимодальних перевезень, використовуючи модель даних СЕФАКТ ООН», організований ЄЕК ООН у співпраці з Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine), Асоціації «УКРЗОВНІШТРАНС» та за підтримки Уряду України.
Семінар продовжить десятирічну роботу зокрема двох попередніх семінарів з обміну даними під час мультимодальних перевезень і спрощення процедур торгівлі.
Слід зазначити, що в минулому році до роботи семінару приєдналися понад 260 учасників з 34 країн та 10 міжнародних і регіональних профільних організацій та асоціацій. Належний рівень представництва українських державних органів та представників ділових кіл на попередніх заходах значною мірою сприяв зміцненню іміджу України як держави, відкритої до інноваційних проектів, що здатна впровадити найкращий світовий досвід та практики.
У цьому році роботу семінару буде зосереджено на розвитку та застосуванні на практиці набору стандартів, узгоджених з довідковими моделями даних Центру ООН зі спрощення процедур торгівлі та електронним діловим операціям (СЕФАКТ ООН), мета яких полягає в цифровій трансформації обміну даними та документами при мультимодальних перевезеннях. На цьому етапі вже підготовлені і знаходяться в процесі розробки стандарти для основних документів, що супроводжують вантажі, які перевозяться автомобільним, залізничним, внутрішнім водним, морським та повітряним транспортом.

В роботі семінару візьмуть участь представники секретаріатів регіональних організацій ЄЕК ООН, СЕФАКТ ООН, ІМО, ІКАО, ГУАМ, ОЧЕС, ОСЗ, МКЗТ, МСАТ, CLECAT, МАСПС, ФІАТА, а також представники керівного складу міністерств та відомств України, інших країн та представники ділового співтовариства Європи та країн Східного партнерства.
До заходів запрошені учасники транспортних коридорів Чорне море - Балтійське море, а також Транспортного коридору Європа-Кавказ-Азія (ТРАСЕКА);
Під час заходів будуть представлені презентації Генеральних Директоратів Єврокомісії з питань Добросусідства та розширення (DG NEAR), Оподаткування та митного союзу (DG TAXUD) та з Мобільності і транспорту (DG MOVE).
Запрошуємо Вас взяти участь в роботі XI Міжнародного семінару з питань спрощення процедур торгівлі та транспорту.
Ознайомитися з детальною програмою семінару, а також зареєструватися на захід можна на сайті http://ittw.in.ua/unece2021/
Загальні новини