PPL UA

Подача нарядів для оформлення видаткового ордеру та перепустки в порт

В відповідності до плана діджиталізації Одеського порту Адміністрацією Одеської філії ДП «АМПУ», контейнерним терміналом ДП «КТО» та компанією «ППЛ 33-35» (оператором ІСПС) впроваджено черговий етап електронної взаємодії між інформаційними системами учасників задля оптимізації оформлення нарядів на вивезення порожніх контейнерів з терміналу «КТО» Одеського порту автомобільним транспортом.

Впродовж останнього року Адміністрація Одеського морського порту послідовно реалізує стратегію інтеграції власної інформаційної системи з системами терміналів, що розташовані на її території. Зокрема, впроваджено обмін інформацією з подачі заявок для оформлення приймальних актів ДП «КТО» та ТОВ «Бруклін-Київ Порт» та перепусток в порт (детальніше за посиланням). Наразі усунута необхідність оформлення наряду на вивезення порожніх контейнерів в двох системах: ІСПС та в системі ДП «КТО». Оформлення перепусток і видаткових ордерів можливо здійснювати з використанням ІСПС або веб-порталу ДП «КТО» за рахунок налагодженого автоматичного обміну інформацією між системами. Це дозволяє експедиторам провести оформлення всього комплексу документів (наряд, пропуск на автомобіль і видатковий ордер) в однієї системі.

Для більш комфортної роботи раніше адміністрацією Одеського морського порту за допомогою ІСПС була реалізована можливість передачі експедитором електронних перепусток у вигляді штрих-кодів безпосередньо водієві на мобільний пристрій (смартфон, планшет і ін.) .Таким чином, на сьогоднішній час в експедиторських компаній, що здійснюють оформлення безпосередньо в ІСПС, є можливість самостійного оформлення пропуску і передачі її водієві на портативний пристрій без звернення до працівників облікового групи ОФ ДП АМПУ виключно в електронному вигляді, без використання паперових носіїв (детальніше за посиланням).

Розвиток взаємодії між ІСПС та інформаційними системами терміналів підвищує ефективність роботи користувачів в обох системах та забезпечує можливість повноцінного обміну інформацією між ними. Також це дозволяє здійснити подальшу оптимізацію роботи клієнтів в порту, як, наприклад, реалізовано терміналом «Бруклін-Київ Порт» спільно з ІСПС щодо можливості отримання приймальних актів за допомогою терміналу самообслуговування (детальніше за посиланням).

Одеська філія ДП АМПУ та ІСПС наразі реалізують ще кілька спільних проектів щодо взаємодії з ДСБТ по зважуванню транспортних засобів, впровадженню електронної товаро-транспортної накладної.
Мета цієї діяльності направлена на подальшу оптимізацію бізнес-процесів і документообігу, що пов'язані з оформленням вантажів і транспортних засобів в Одеському порту для прискорення оформлення вантажів та забезпечення клієнтів порту доступу до всіх сервісів, що надаються в порту, в сучасному цифровому вигляді та через єдине інформаційне вікно.


Новини продуктів