PPL UA

Повідомлення АСОЦІАЦІЇ УКРЗОВНІШТРАНС щодо проєкту наказу Міністерства інфраструктури України «Про деякі питання портових зборів»

АСОЦІАЦІЯ УКРЗОВНІШТРАНС повідомляє, що Міністерство інфраструктури України відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» оприлюднює проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про деякі питання портових зборів» (далі – проєкт наказу)
Проєктом наказу затверджуються такі документи: методика розрахунку розмірів ставок портових зборів, які справляються у морських портах (далі – Методика) та порядок справляння, обліку та використання коштів від портових зборів, крім використання коштів від адміністративного збору.
Попередню версію проєкту наказу було опубліковано 29 Вересня 2020 року за посиланням /news/32243.html
Версію проєкту наказу, яка публікується, доопрацьовано з урахуванням зауважень, наданих Державною регуляторною службою України (рішення від 28.10.2020 № 638), представниками бізнесової спільноти.
Зауважуємо, що на цей час доопрацювання зазначеного проєкту наказу з представниками бізнесової спільноти триває.
Так, у рамках доопрацювання проєкту Методики Мінінфраструктури проводиться широке обговорення його положень з представниками бізнесової спільноти та організацій, які її представляють. Зокрема 10.03.2021, 17.03.2021 проводилися зустрічі з метою обговорення проєкту Методики, за участі спеціалістів Мінінфраструктури, ДП «Адміністрація морських портів України», представників бізнесової спільноти. Наступну зустріч планується провести найближчим часом.
Реалізація наказу дасть змогу визначити механізм розрахунку ставок портових зборів, що дасть можливість за рахунок коштів, отриманих від портових зборів, здійснювати утримання та розвиток морських портів, каналів, маяків та інших засобів навігаційного забезпечення на рівні, що відповідає національним інтересам та вимогам безпеки мореплавства.
Розробником проєкту акта є Директорат реформування морської та річкової галузі Мінінфраструктури.
Проєкт акта розміщено на офіційному сайті Міністерства інфраструктури (www.mtu.gov.ua) у розділі «Регуляторна діяльність».
Зауваження і пропозиції щодо зазначеного проекту просимо направляти до Секретаріату АСОЦІАЦІЇ на електронну адресу: secretariat@atfl.org.ua
Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться Міністерством інфраструктури України протягом місяця з дня оприлюднення до 16.05.2021.

ДОКУМЕНТИ:
Проєкт наказу Міністерства інфраструктури України «Про деякі питання портових зборів»
Методика розрахунку розмірів ставок портових зборів, які справляються у морських портах
Порядок справляння, обліку та використання коштів від портових зборів, крім використання коштів від адміністративного збору
Додаток 1
Додаток 2
Пояснювальна записка
Аналіз регулятрного впливу


Загальні новини